Laman Web Belajar Coding yang Menarik!

Tiga tahun belajar subjek Teknologi Maklumat Komunikasi (TMK) di sekolah rendah, campur tiga tahun belajar subjek Asas Sains Komputer (ASK) di sekolah menengah, sekarang, saya tak ada pilihan lain selain tinggalkan subjek Sains Komputer untuk menengah atas. Kenapa saya tak ambik subjek tu walaupun saya minat? Sebab saya nak ambik pakej Sains Tulen. Kat sekolahContinue reading “Laman Web Belajar Coding yang Menarik!”

Waktu yang Hilang

unsplash-logoFabrizio VerrecchiaSetelah berlalunya waktuSetelah perginya kenanganAku sedarAku tahu yang kita makin tak cukupUntuk menggunakan waktu Semakin sedikit perkara yang dilakukanSemakin sedikit juga waktuKenapa?Ke mana hilangnya waktu itu?Aku rasa aku masih menjimatkan waktuAku rasa aku masih berjaga-jaga dengan waktu TapiAku salahAku salah mentafsir waktuAku sangka ia adalah wangBila mana digunakanIa akan berkuranganSebaliknya, bila ia dibiarkanWaktu tidakContinue reading “Waktu yang Hilang”

Sempurna

unsplash-logoWill Turner(Petikan daripada buku Secebis Nota buat Pendakwah) Tika ini Sempurna aku bukan kerana amal Sempurna aku bukan kerana nilai ketaqwaan Kesempurnaanku dinilai dengan Kepuasan yang ku berikan Kepada manusia Yang berdiri serupa Tuhan Bukan kebaikan jadi ukuran Nasihat bukan lagi nilai sandaran Nilai mathali Hanya diukur melalui luaran Kita lupa hakikat kenyataan Manusia tiadaContinue reading “Sempurna”

Why I Migrated to www.MohamadAsman.com?

Kapsyen: Saya masa tahun 2020, dah jangan tengok, ni saya nak tunjuk kat diri saya tahun 2030 lah! Haa okay, saya rasa ni entry pertama saya untuk tahun Mahathir ni. Adui banyak betul kerja sampai tak sempat nak update blog yang tersayang ni hahaha. So it’s a question for me actually why I left www.dakwahindie.comContinue reading “Why I Migrated to www.MohamadAsman.com?”