Kenapa Wajib Guna Storan Awan (Cloud Storage)?

Evolusi yang berlaku dalam dunia komputer dan Internet telah banyak disumbangkan dengan penciptaan peranti penyimpan data atau pada hari ini biasanya merujuk kepada Hard Disk Drive (HDD) atau pun bermacam-macam jenis Solid State Drive (SSD). HDD yang pertama dicipta oleh IBM pada tahun 1956 membolehkan kita semua menyimpan data yang disayangi, termasuk movie Korea anda!Continue reading “Kenapa Wajib Guna Storan Awan (Cloud Storage)?”

Laman Web Belajar Coding yang Menarik!

Tiga tahun belajar subjek Teknologi Maklumat Komunikasi (TMK) di sekolah rendah, campur tiga tahun belajar subjek Asas Sains Komputer (ASK) di sekolah menengah, sekarang, saya tak ada pilihan lain selain tinggalkan subjek Sains Komputer untuk menengah atas. Kenapa saya tak ambik subjek tu walaupun saya minat? Sebab saya nak ambik pakej Sains Tulen. Kat sekolahContinue reading “Laman Web Belajar Coding yang Menarik!”

Why I Migrated to www.MohamadAsman.com?

Kapsyen: Saya masa tahun 2020, dah jangan tengok, ni saya nak tunjuk kat diri saya tahun 2030 lah! Haa okay, saya rasa ni entry pertama saya untuk tahun Mahathir ni. Adui banyak betul kerja sampai tak sempat nak update blog yang tersayang ni hahaha. So it’s a question for me actually why I left www.dakwahindie.comContinue reading “Why I Migrated to www.MohamadAsman.com?”