Sempurna

unsplash-logoWill Turner(Petikan daripada buku Secebis Nota buat Pendakwah) Tika ini Sempurna aku bukan kerana amal Sempurna aku bukan kerana nilai ketaqwaan Kesempurnaanku dinilai dengan Kepuasan yang ku berikan Kepada manusia Yang berdiri serupa Tuhan Bukan kebaikan jadi ukuran Nasihat bukan lagi nilai sandaran Nilai mathali Hanya diukur melalui luaran Kita lupa hakikat kenyataan Manusia tiadaContinue reading “Sempurna”

Why I Migrated to www.MohamadAsman.com?

Kapsyen: Saya masa tahun 2020, dah jangan tengok, ni saya nak tunjuk kat diri saya tahun 2030 lah! Haa okay, saya rasa ni entry pertama saya untuk tahun Mahathir ni. Adui banyak betul kerja sampai tak sempat nak update blog yang tersayang ni hahaha. So it’s a question for me actually why I left www.dakwahindie.comContinue reading “Why I Migrated to www.MohamadAsman.com?”

10 Things to Do Before 2020!

unsplash-logoKelly SikkemaThese are the things I challenge you to do before we reach our beloved far friend, 2020.1. Enjoy Leonardo’s artwork. 2. Read 20 pages of English Dictionary starting with the letter ‘x’ on 30 December. 3. List down 20 potential places to visit in 2020. Just jot down, money is the latter thing! 4.Continue reading “10 Things to Do Before 2020!”